17.1. torstai. Ensimmäinen merisukelluspäivä.
Herästys klo 6:45 ja söimme aamupalan hotellin aamiaisbuffetista hintaan 110 pesoa. Hotellin aamupala valikoitui siksi, että se oli lähes ainoa paikka mistä sai näin aikaisin aamiaista tällä alueella. Otimme sukellusvarusteet kantoon ja menimme kävelleen tuttuun sukelluskeskukseen, jossa meidän tuli olla klo 8. Sukelluskeskuksella oli se yleinen heikosti organisoitu ja johdettu härdelli sisältäen myös kamahärdellin ja aikataulu paukkui jo alkuunsa. Oikeasti, jos toiminta olisi ollut paremmin organisoitu, niin kahdeksan sijaan olisi pitäny ttulla vasta kello 9, jolloin olisi voinut nukkua tunnin pidempään. Tästä olisi ollut sekin hyöty, että alueen lukuisat aamiaispaikat aukeaa vasta klo 8. Vain harvat paikalla olleet sukeltajat olivat saaneet aamupalaa.
Lue loput sukelluspäivästä jos aihe kiinostaa, sivu 5:
Sukellukset ohi jo klo 13.
Palasimme veneellä takaisin rantaan josta kävelimme sukelluskeskukseen. Venettä ei tällä kertaa tyhjennetty sukelluspulloista heittämällä ne laidan yli venttiili pohjaa koskien, vaan nyt ne kannettiin venttiileistä kiinni pitäen rantaan. Joskin venttiilit olivat veden alla kuten koko pullo. Huuhtelime varusteet ja laitoimme ne sukelluskeskuksen kuivaustilaan kuivumaan. Mm. märkäpuvuille oli hengarit. Varasimme myös uudet sukellukset, tällä kertaa maksoimme myös etukäteen osamaksun (deposit) näistä. 1000 pesoa löyti lompaksota, joten sen me maksoimme (60 €). Menimme hotellille deko-oluelle ja täyttämään lokikirjaa. Veloitus oli se tyypillinen 70 pesoa (4,2 €) parista oluesta.
Kello oli vasta 13, joten lähdimme rantaan kaupan kautta, josta ostimme janonsammuttajia esim. SOL olutpullo 6 kpl hintaan 90 pesoa eli 0,9 € per pullo. Rannassa ei ollut kovin paljon väkeä. Tuuli oli kääntynyt pohjoiseen toisen sukelluksen aikana (ilma kylmenee) ja paluu matkalla oli taivaalta tullut vähän vettä, joten ehkä tästä syystä ranta oli melkein tyhjä. Kävelimme rantaa pitkin “All inclusive” alueelle ja sitten satman alueelle. Merellä oli paljon leija-surfareita (kite surfing), eikä ihme sillä tuuli oli siihen harrastukseen suotuisa.
Kevyt välipala
Söimme kevyen välipalan yhdessä alueen muovituoliravintoloissa. Näitä oli todella paljon ja ne sijaitsivat heti turistialueen ulkopuolella ja paikat olivat paikallisten suosiossa. Eikä ihme. Ruoka oli hyvää ja edullista. Pepito Mixto (60 pesoa), 2 x Tacos Mixto (20 pesoa), 2 x Quesadilla (32 pesoa) ja 2 x Corona (100 pesoa) eli yhteensä 162 MXM 9,70 €.
Tummia pilviä alkoikin kerääntyä taivaalle ennustaen sadetta. Märkänä tässä pohjosituulessa ei olisi mukavaa, joten palasimme hotellille, jonka terassilla olimme jonkin aikaa Blody Maryja juoden. Ja kirjaa lukien sekä tätä matkapäiväkirjaa paperille kirjoittaen.
Illallinen Meksikolaisittain, pöytäliinan vaihto
Illan piemntyessä oli aika mennä syömään. Vaimo söi buriton (159 pesoa) ja itse söin chili con carnea (149 pesoa) joka laitettiin tacon sisään. Tätä olikin tehnyt mieleni syödä jo eilen. Ravintolassa oli maustepullossa todella hyvää chili-maustetta (lue riittävän tulista habaneroa) jota myös myivät ulos, joten ostin sellaisen kotiin vietäväksi. Pullo maksoi 5 USD. Vaimo kaatoi vahingossa alkudrinkin pöydälle, kun siinä oli koristeena korkea sateenvarjo ja käsi osui siihen vahingossa. Tästä seurasi pöytäliinan ja ristissä olleiden villaliinojen ja muiden lisukkeiden vaihto. Tarjoilija taas kaatoi minun tequillan vaihtorumban päätteeksi. Tästä seurasi uusi pöytäliinojen vaihtorumba. Vaimo ei tietenkään saanut ilmaiseksi uutta sangriaa (onneksi puolet säästyi), mutta tarjoilija toi minulle uuden tequillan. Tämä tequila olikin hyvän makuista eikä sellaista “kuraa”, mitä Suomessa yleisesti myydään. Ruokalasku juomineen (4 kpl) ja 10% tippeineen kahdelta oli 655 pesoa (40 €), mutta olimmekin alueen kävelykadulla eli pahimmalla turistialueella, jossa hinnat olivat muuta aluetta reilusti korkemmat. Ruoka oli kuitenkin hyvää, en siis valita.